Lid worden en krediet geven

Voor ondernemers, door ondernemers. Zo luidt het motto van de Kredietunie Reest & Wieden. We zijn dan ook op zoek naar (oud-)ondernemers uit Drenthe en Overijssel die hun collega's willen helpen. Dat kan met cash en kennis. Heb jij vrij besteedbaar vermogen en wil je dat ter beschikking stellen voor een specifiek doel? Of wil je een startende ondernemer bijstaan met jouw kennis en ervaring? Dan kan de Kredietunie Reest & Wieden jouw hulp goed gebruiken. Ook wanneer je geen ondernemer bent, maar wel geld ter beschikking wilt stellen, ben je welkom.

Wil je je aanmelden als lid van de kredietunie? Dat kan via de knop op deze pagina. Inschrijven kan alleen als rechtspersoon. 

Ontvang tot 6% rente over je inleg

Je hulp aan een collega-ondernemer is niet voor niets. Over het door jou ingelegde kredietbedrag ontvang je een rente van maximaal 6%. Uitbetaling daarvan vindt maandelijks plaats.

Omdat we krediet verlenen in de vorm van een annuïteitenlening is het maandelijkse bedrag een combinatie van rente en aflossing. Je ontvangt gedurende de hele looptijd elke maand hetzelfde bedrag, net zolang tot het krediet volledig is afgelost.

Coaching en risico

Een kredietgevend lid bepaalt zelf aan wie of wat hij of zij kapitaal ter beschikking stelt en voor welk bedrag. Aan de hand van die afspraak stellen we een kredietovereenkomst op tussen jou en de kredietnemer.

Het bestuur en de kredietcommissie van de Kredietunie Reest & Wieden hebben de aanvraag op dat moment al goedgekeurd. Ook wordt de kredietnemer gedurende de looptijd ondersteund door een coach. Daarmee maken we het kredietrisico zo klein mogelijk.

Maar hoe mooi het plan ook is, het risico dat een kredietnemer niet (volledig) aan de verplichtingen kan voldoen, blijft bestaan. Het risico ligt in dat onverhoopte geval bij de kredietgever en niet bij de kredietunie. Wij treden slechts op als bemiddelaar. Wel bieden we bij problemen de helpende hand. Zo helpen we bij het innen van het resterende bedrag, door samen te werken met professionele partijen als incassobureaus.

Inleg van kapitaal

Kredietgevende leden kunnen intekenen op aanvragen van kredietvragende leden. Heb je besloten om een aanvraag te steunen, dan leg je minimaal € 5.000 en maximaal € 50.000 euro in via de kredietunie.

Als lid word je via e-mail op de hoogte gehouden van kredietaanvragen. Heb je interesse, dan kun je dat vervolgens aangeven. De kredietvrager krijgt de kans om zijn of haar plan in een pitch aan de leden te presenteren.

Wanneer kun je lid worden? 

De aanvraag van een lidmaatschap voor kredietgevende leden beoordelen we op een aantal criteria. We zetten de belangrijkste op een rijtje.

  • Je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit is een voorwaarde vanuit de AFM
  • Je bedrijf is gevestigd in Drenthe of Overijssel
  • Je bent in staat om op te treden als contactpersoon namens de rechtspersoon
  • Je bent bereid om de jaarlijkse contributie van € 200 euro te betalen